Haal je bromfietsrijbewijs in Haarlem in 1 dag!!!

Ben jij al 16 jaar geworden? Dan wordt het eens tijd om op de bromfiets te stappen en je bromfietsrijbewijs te gaan halen. Op zoek naar een goede bromfietsrijschool? Dan ben je bij VVZ Rijopleiding Haarlem aan het juiste adres. Want bij VVZ Rijopleiding Haarlem haal je je bromfietsrijbewijs namelijk in 1 dag!! Je begint s’ochtends en s’middags heb je je bromfietsexamen.

De bromfietsrijopleiding

We verzamelen s’ochtends bij de rijschool. De rijschool is gelegen aan de Parklaan 45 te Haarlem en is zeer makkelijk te vinden vanaf het Centraal Station van Haarlem (slechts op 2 minuten loopafstand!). Je kunt gebruik maken van onze helmen en handschoenen! Uiteraard mag je ook je eigen spullen meenemen (voorkeur).

We beginnen met het uitleggen van een aantal belangrijke punten over de bromfiets. Dit is ook een onderdeel op je bromfietsexamen en de examinator van het CBR zal hier ook wat vragen over gaan stellen. Vervolgens ga je de weg op met één van onze bromfietsinstructeurs en krijg je bromfietsrijles in Haarlem en omstreken. Tijdens de bromfietsrijlessen ga je eerst je voertuigbeheersing opbouwen en je plaats op de weg leren. Wanneer je dit onder de knie hebt, gaan we door naar het belangrijkste onderdeel: het kijktechniek. Er wordt je duidelijk uitgelegd hoe je dit moet gaan toepassen in het verkeer. Je kijktechniek is een onderdeel van je bromfietsrijopleiding wat heel belangrijk is in verband met je kwetsbaarheid op een bromfiets.

*Voordat je begint aan de dagopleiding, is het belangrijk dat je een beetje met een bromfiets overweg kunt. Heb je nog nooit op een bromfiets gereden? Dan is het verstandig om op een aparte dag een intakeles (€ 30,-) te doen zodat je kunt werken aan je voertuigbeheersing.

Bromfiets praktijkexamen

Vervolgens in de middag is het tijd voor je bromfietsexamen. In totaal ben je daar ongeveer 45 minuten mee bezig waarvan 25 minuten het rijden is. De examinator zal je op je voertuigbeheersing, plaats op de weg en voornamelijk je kijktechniek gaan beoordelen!

Aanmelden?

Meld je vandaag nog aan voor een vrijblijvende proefles!