Bromfietsrijbewijs Haarlem (rijbewijs AM)

Ben jij 16 jaar of ouder? En heb je je bromfiets theorie gehaald? Dan mag je bromfietsrijlessen nemen en je bromfietsrijbewijs AM gaan halen! Dit vindt plaats in Haarlem en omstreken! Een bromfietsrijbewijs AM is verplicht. Een bromfietsrijbewijs AM is niet nodig als je een autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A) bezit.

Bromfietscertificaat vervallen

Heb je nog een oud bromfietscertificaat? Dan mag je daar niet mee rijden op een bromfiets. Je kon tot 1 oktober 2009 het bromfietscertificaat omruilen voor een bromfietsrijbewijs. Als je dat niet hebt gedaan, moet je opnieuw examen doen bij het CBR.

Bromfiets theorie & praktijk

Voordat je aan je bromfietsrijlessen kan beginnen moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Je kan vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen bij het CBR voor het brommerrijbewijs. Het bromfiets theorie-examen bestaat uit 50 vragen waarvan je er minimaal 43 goed beantwoord moet hebben. En vanaf 16 jaar mag je bromfietsrijlessen volgen en praktijkexamen doen. Je kunt bij ons kiezen kiezen voor een online theoriecursus (zelfstudie) of voor een klassikale theoriecursus. Klik hier voor meer info.

Bromfietsrijbewijs aanvragen

Als je bent geslaagd voor het bromfietsexamen, meldt het CBR dat direct aan de RDW. De volgende werkdag kun je bij de gemeente in je woonplaats het bromfietsrijbewijs aanvragen.

Wat moet je meenemen voor het aanvragen van je bromfietsrijbewijs?

– een pasfoto die aan de eisen voldoet;
– een geldig identiteitsbewijs;
– geld voor uw bromfietsrijbewijs.

Na 5 werkdagen kun je je brommerrijbewijs bij de gemeente ophalen.

Bromfietsrijbewijs verlengen (vernieuwen)

Een bromfietsrijbewijs is 10 jaar geldig. Voordat de geldigheidsduur om is, moet je je bromfietsrijbewijs verlengen bij de gemeente. Is het brommerrijbewijs verlopen, dan kun je het laten verlengen bij jou gemeente. Tot je het nieuwe rijbewijs in je bezit hebt, mag je niet op een bromfiets rijden! Doe je dat toch, dan kun je een boete krijgen!

Aanmelden bromfietsles

Dus wacht niet langer! Meld je vandaag nog aan voor bromfiets rijles in Haarlem!